Advertisement

Advertisement

Baf’taki son yangınların kasıtlı çıkarıldığı düşünülüyor

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
17/08/2026

Baf’taki son yangınların kasıtlı çıkarıldığı düşünülüyor

Rum Orman Dairesi Müdürü Savvas Ezekiel’in, Baf kazasının bazı bölgelerinde her yıl tekrarlanan yangınlarla ilgili endişelerini dile getirdiği bildirildi.

Alithia gazetesinin haberine göre Ezekiel, geçen cumartesi günü Baf’a bağlı Liso bölgesinde çıkan iki yangınla ilgili Kıbrıs Haber Ajansı’na (KİPE) açıklamalarda bulundu.

Ezekiel, geniş bir bölgede bir şeylerin yaşandığına dikkat çekerek, durumun ciddi şekilde araştırılması gerektiğini söyledi.

Liso bölgesinde yaklaşık 500 metre mesafede iki ayrı yangın odağının tespit edildiğini belirten Ezekiel, söz konusu yangınların kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğinin düşünüldüğünü ifade etti.

Ezekiel, Liso’daki yeni yangınları son yıllarda Drusia’dan Prodromi ve Skulli’ye kadar uzanan bölgede çıkan bir dizi yangınla da ilişkilendirdi.

Söz konusu “üçgende” benzer durumun her yıl yaşandığını kaydeden Ezekiel, Liso’da çıkan yangınlarla ilgili soru üzerine ise konunun araştırıldığını belirterek, soruşturmanın seyriyle ilgili daha fazla açıklama yapmak istemediğini söyledi.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.