Erdinç İnçay İngiltere’de 1.96 atladı: 2 metreye bir adım daha yaklaştı
29/08/2026
KKTC Atletizm Federasyonu’nun genç milli yüksek atlamacısı Erdinç İnçay, İngiltere’nin Bedford kentinde düzenlenen BIG on TOUR – Bedford Final’de 1.96 metrelik derecesiyle sezonu güçlü bir performansla tamamladı.
Bedford International Athletics Stadium’da yoğun yağmur altında gerçekleştirilen organizasyona Intergaz sponsorluğunda katılan İnçay, kişisel en iyi derecesi olan 1.97 metrenin yalnızca 1 santimetre altında kaldı.
Genç atlet, 1.96 metreyi geçtikten sonra yeni kişisel rekor hedefiyle çıtayı 1.99 metreye taşıdı. İnçay, 1.99 metredeki denemelerinde çıtayı kıl payı düşürerek 2 metre seviyesine artık çok yakın olduğunu gösterdi.
U16’da ikinci en iyi derece
Yarışta U16 sporcular arasında günün en yüksek derecesini Chelmsford AC sporcusu Jake Read 1.99 metreyle elde ederken, Erdinç İnçay 1.96 metreyle ikinci en yüksek U16 derecesinin sahibi oldu.
İngiltere’nin farklı kulüplerinden güçlü rakiplerle mücadele eden İnçay’ın performansı, organizasyon alanında da ilgi gördü. Genç sporcunun henüz U16 kategorisinde 1.96 metreye ulaşması ve 1.99 metrede güçlü denemeler yapması dikkat çekti.
Yoğun yağmur altında değerli performans
Yarışın yoğun yağmur altında yapılması, yüksek atlamada yaklaşma koşusu, sıçrama noktası ve teknik uygulama açısından sporcuları zorladı.
Buna rağmen İnçay’ın kişisel rekor seviyesine çok yakın bir derece elde etmesi, sezon boyunca sürdürdüğü hazırlığın karşılığını verdiğini ortaya koydu.
Erdinç’in antrenörü Mehmet Baykent de Bedford’da sporcusunun yanında yer aldı. Baykent, yarış boyunca İnçay’ın yaklaşma koşusu, teknik uygulaması ve yarış stratejisine yönelik yönlendirmelerde bulundu.
Intergaz desteğiyle İngiltere’de yarıştı
Erdinç İnçay’ın İngiltere’deki organizasyona katılımı Intergaz’ın sponsor desteğiyle gerçekleşti.
Uluslararası yarış tecrübesinin artırılması, farklı atletizm kültürlerinin tanınması ve güçlü rakiplerle aynı ortamda mücadele edilmesi açısından Bedford organizasyonu genç sporcu için önemli bir fırsat oldu.
2026 sezonunda 1.87 metre seviyesinden başlayarak 1.97 metrelik kişisel rekora ulaşan İnçay, sezonun son bölümünde de 1.96 metre atlayarak gelişimini sürdürdü.
Bedford’daki 1.99 metre denemeleri, Erdinç İnçay için 2 metrenin artık ulaşılması çok yakın bir hedef olduğunu gösterdi.







































































































































































































