Advertisement

Advertisement

KTTO Güney'den alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanlarının araştırılmasını istedi

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
15/08/2026

KTTO Güney'den alışverişlerin KKTC'ye getirilmesi hizmeti ilanlarının araştırılmasını istedi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası(KTTO),  Güney Kıbrıs'tan market alışverişinin KKTC'ye getirilmesi yönünde sosyal medyadan yapılan ilanların araştırılması çağrısında bulundu.

 

KTTO'dan yapılan açıklamada, KTTO'nun sosyal medyada “Güney'den market alışverişinizi alıyor, Kuzey Kıbrıs’a getiriyoruz.” sloganıyla yayımlanan  paylaşımdan ciddi endişe duyduğu kaydedildi.

 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

"Söz konusu hizmetin hangi yasal çerçevede yürütüldüğü ve gerekli gümrük ile vergi yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediği ivedilikle araştırılmalıdır. Bu tür faaliyetlerin sosyal medya üzerinden açıkça reklamının yapılabilmesi, gümrük kapılarındaki denetimlerin etkinliğinin artırılmasının önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak ilgili makamları, gerekli inceleme ve denetimleri gecikmeksizin yapmaya çağırıyoruz."

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.