Advertisement

Advertisement

Sencer: “Bir bakanla sınırlı kalmamalı”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
03/09/2026

Sencer: “Bir bakanla sınırlı kalmamalı”

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Sekreteri Sunalp Derviş Sencer, yaşanan gemi faciası neticesinde konuyla ilgili yetkililerin, kendi iradeleriyle görevden uzaklaşmamaları halinde, görevden alınmalarının doğru olduğunu ancak bunun sadece bir bakanla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.

Sencer yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ünal Üstel’in, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın istifa etmeyeceğini bildiği için Arıklı’yı görevden aldığını ileri sürerek, “Maksadı her ne kadar has olmasa da yapılması gerekeni yaptı” dedi.

“MDP, Erhan Arıklı’nın, siyasetin de erdem ve haysiyetle yürütülebileceğini göstererek, kendi iradesiyle görevden çekilmesini bekliyordu. Maalesef bu olmadı. Aksine, Yeniden Doğuş Partisi, hükümetten çekildiğini ilân etti” diyen Sencer, “Muğlak olan husus ise şudur: YDP salt hükümetten mi çekildi koalisyondan mı çekildi?” sorusunu sordu.

YDP’nin, hükümetten çekilebileceğini fakat koalisyonu seçim arifesinde siyasi krize mahal vermemek için devam ettirebileceğini söyleyen Sencer, “Kanaatimizce YDP bu yöntemi seçmedi.” dedi.

Arıklı’nın, “iki senedir bu fırsatı bekliyordum” açıklamasına atıfta bulunan Sencer, “İki senedir Arıklı’nın/YDP’nin hükümetten ve/veya koalisyondan çekilmesine ne mani vardı ki?” diye sordu.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.