Ciddiyetsiz işler

ads ads ads ads
20/05/2023

ads

Songuç Kürşad Songuç Kürşad


Dünya futbolunda en önemli ve değişmez uygulama sezon planlamalarının uzun süreli ve kalıcı olmasıdır.
Takım sayısı, play-off, play-out statüleri, yabancı sayısı, genç futbolcu kuralı diye giden liste. 
Bizdeki uygulamada ne yazık ki duruma göre günlük uygulamalarla yaz boz tahtasına dönen bir süreç yaşanır. 
En çok değiştirilen ise yabancı futbolcu sayısıdır. 6 yabancıyı izledik liglerimizde. Sonra 3’e düştü. Ekonomik sıkıntılar artınca iki yıl önce 1’e indirildi. 
Bu sezon bittikten sonra oynanan sezonda kaliteli futbolun yabancıların eksikliği ile olmaması, takımlar arasında makasın açılması, yerli futbolcu bonservislerinin anormal artması, şans buldukları halde genç futbolcuların A takıma girmemeleri kulüpleri yabancı sayısını artırmaya yönlendirdi.
Kulüpler Birliği Süper Lig kulüpleri ile bir toplantı yaptı ve 16 kulüpten 10’u 3 yabancı olması konusunda Federasyona tavsiye kararı ürettiler. Federasyon kafasındaki 2 rakamını nasıl uygulayabilirim diye kurgularken bugün 7 başkent kulübü 1 yabancı kalsın diye bildiri yayınladı. Hareketin başını da Kulüpler Birliği yöneticileri çekti. 
Böyle ciddiyetsiz bir süreç olmaz. 10 gün önce 3 diye karar alan, sonra Sertoğlu ister diye 2’ye meyillenen şimdi de 1 kalsın diyen kulüpler son derece yanlış bir süreç yaşattıyorlar. Kimse yabancıyı şu kadar yapın demedi onlar 3 dedi. Şimdi diğerleri de yabancısız oynayalım derlerse ne olacak?

20/05/2023 15:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: songuç kürşad
MANŞETLER

HK Songuç Kürşad

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.