Advertisement

Advertisement

İnik: “Peygamberimizin rahmet anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz”

YAYIN TARİHİ:
Haberi dinle
Butona tıklayın: oynat / duraklat
Hazır
ads ads
24/08/2026

İnik: “Peygamberimizin rahmet anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz”

KKTC Din Görevlileri Derneği Başkanı Gökhan İnik, Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, dünyada yaşanan sorunlar karşısında Hz. Muhammed’in insanlığı kuşatan rahmet anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

İnik mesajında, Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan bu mübarek gecenin yalnızca bir doğum günü hatırlatması olmadığını; gönülleri sevgi, merhamet ve kardeşlik duygularıyla yeniden buluşturmak için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Hz. Muhammed’in hayatı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, merhameti, doğruluğu, emanete sahip çıkmayı ve kul hakkına riayet etmeyi öğrettiğini kaydeden İnik, şöyle devam etti:

“Dünyamızın savaşlar, ayrılıklar, ötekileştirme, sevgisizlik ve merhamet eksikliği gibi pek çok sorunla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Peygamberimizin insanlığı kuşatan rahmet anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.”

Bu anlayışın aileden toplumsal ilişkilere kadar hayatın her alanında yaşatılması gerektiğine işaret eden İnik, kandilin kırılan gönülleri onarmak, dargınlıkları bitirmek, yetim, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmak için de bir vesile sayılması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca dini ve milli değerlerini bir bütün olarak yaşatarak Peygamber sevgisini nesilden nesile aktardığını vurgulayan İnik, başta Kıbrıs Türk halkı olmak üzere Türk-İslam aleminin ve insanlığın Mevlit Kandili’ni kutladı.

YAYIN TARİHİ:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

Advertisement
© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.