Avusturya’nın Glock tabancalı ırkçı bir Cumhurbaşkanı mı olmak üzere?

ads ads ads ads
27/04/2016

ads

Ozan Ceyhun Ozan Ceyhun


Avrupa Birliği ülkelerinde çok konuşmayı seven malum politikacılar Türkiye hakkında “atıp, tutmaya” bayılırlar.

Türkiye’den bahsederken demokratik seçimle gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı “diktatör” olarak tanımlamayı da çok severler. Hatta Türkiye’nin AB üyeliği söz konusu ise Türkiye’nin ve de seçmenin yeterince demokratik olmadığı tarzı saçmalıklar öne sürerler. Böylesine terbiyesizce sandık başına gidip yöneticilerini belirleyen Türkiye seçmenine saygısızlık etmekten utanmazlar.

2002 yılında beri Ak Parti hükümetlerinin her seçimden daha başarılı çıkması ve Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan ya da Cumhurbaşkanı olarak seçmenin tam desteğine sahip olmasını “Türk seçmenleri küçümseyerek” önemsiz gibi göstermeye çalışırlar.

Onların bu ahlaksız bakış açılarına göre Türk seçmeni “ne yaptığını bilmemektedir”.

Bu terbiyesizliklere alıştık ve takmıyoruz.

Ancak geçtiğimiz Pazar günü Avusturya’da ilginç bir seçim oldu. Aslında Avusturya bu konuda “sabıkalı” bir ülke. Yıllar önce de ırkçı politikacı Haider’i süper seçim sonuçları ile ülkede yetkili konuma getirmiş ve tüm dünyayı endişelendirmişti.

İşte güya ne yaptığını iyi bilen AB üyesi Avusturya’nın seçmeni geçtiğimiz Pazar Günü Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Haider’in partisi FPÖ’nün adayını Cumhurbaşkanlığı için en güçlü aday olarak ikinci tura taşıdı! Hayırlı olsun!

Müslümanlara, Türkiye’ye, Türklere ve sığınmacılara ancak aynı şekilde “yumuşak bulduğundan” AB’ye de karşı olan FPÖ adayı Norbert Hofer oyların yüzde 35,1 ini aldı ve en çok oy alan aday oldu. Tek rakibi Yeşiller’in eski başkanı olan bağımsız aday Alexander Van der Bellen. Merkez partilerin yani sosyaldemokratların ve muhafazakarların adayları ise kaybetti!

AB adına tam bir utanç aslında bu Norbert Hofer!

FPÖ adayı Hofer seçim kampanyası sırasında “Glock 26” tipi tabancasını yanında taşımış ve silah ruhsatı başvurularındaki artışın mülteci krizi karşısında doğal bir tepki olduğunu söylemişti. Nofer, "Neyin ne olacağının belli olmadığı zamanlarda insanlar kendilerini korumaya çalışıyor" diyerek de dolaylı yoldan “sığınmacılara karşı silahla gezdiği” mesajını vermişti.

Avusturya’da onlarca yıldır bir şekilde hep iktidar olan merkez partilerinin bir çok konuda ama sığınmacılar konusunda da beceriksizlikleri bu sonucu doğurdu. Seçmen aşırı sağdan çözüm bekler hale geldi.

Çözüm mü?

Hak getire! Norbert Hof bazı gazetecilerin yorumlarında yazmış oldukları gibi “Avusturya halkının Glock’u” olarak çözüm değil tam bir skandal cumhurbaşkanı olma yolunda!

Avusturya seçimi aynı zamanda Almanya ve Angela Merkel için de bir alarm işareti.

CDU,CSU ve SPD federal koalisyon hükümeti ve şansölye Merkel bu nedenle Türkiye ile olan işbirliği konusunda çok titiz olmalılar.

Sığınmacılar konusunda başarılı olamayan Avusturya’da seçmen “Glock’unu” bulmuş gözüküyor.

Almanya’da da “AfD”, “PEGİDA” gibi ırkçılar henüz “tabancalarını” bulabilmiş değiller. Ancak yarın aynı Norbert Hofer türünden bir Alman lider ile ortaya çıkarırlarsa hiç şaşırmayalım. Bakalım o “Walther tabancasıyla” dolaşıp “Almanya’nın Walther’i” olarak Avusturya tipi çözümler sunacak mı?

Ne mutlu bize ki üç milyon sığınmacıya rağmen ırkçıların hiç şansı olmayan bir ülkemiz var! Çünkü bizim seçmenimiz “ben Türklerin Kırıkkalesi’yim” diyecek bir “ırkçıyı” seçmez!

 

27/04/2016 14:43
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ozan Ceyhun
MANŞETLER

HK Ozan Ceyhun

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.