Meclis’i basarım, açlık grevi yaparım

ads ads ads ads
22/11/2014

ads

Cem Kar Cem Kar


Her bir vatandaşına eşit seviyede yaklaşmak bir devletin daha doğrusu devleti yöneten hükümetlerin birincil görevidir. Aksi durum söz konusu olduğunda güvensizlik ve mağduriyetler ortaya çıkar.

Aslında bu mağduriyetleri açmakta fayda var.

Örneğin siz birilerine hiç hakları yokken devletin bütçesinden dolayısıyla vatandaşın parasıyla bir şeyler veriyorsanız almayanlar kendilerini mağdur görebilirler. Bu bir şeyler verme hususu farklılıklar gösterebilir; bir arazi, kuraklık ödemesi, istihdam vs olabilir…

Sonuç hiçbir şeyi değiştirmez.

Hükümet olarak, şeffaf ve adil olmadığınız sürece yaptığınız her icraat sonucunda başkalarını mağdur edebilirsiniz. Birilerini devlete alırken almadıklarınız kendilerini mağdur olarak görebilir.

Diğer taraftan bizim kronikleşmiş mağduriyetlerimizde vardır; 1974 sonrası dağıtılan arazi ve evler konusunda ülkemizde kendini mağdur hissetmeyen çok az sayıda vatandaşımız bulunuyor. Yıllarca mücahitlik yapan ve elinde binlerce puanı bulunup onlarla ne yapacağını bilmeyen insanlarımız var. İşin daha da vahimi onlara o puanlarla ne yapacağını söyleyebilecek hiç kimse yok bu ülkede…

Böyle bir yönetim, böyle hükümetler olabilir mi?

Kuraklık ödemesi adı altında milyonlarca lirayı siz birilerine verebiliyorsanız, yaptığı herhangi bir özel iş nedeniyle para kazanmayanlara da para vermeniz gerekmez mi? Özel sektörde faaliyet gösteren, tüm parasını işine yatıran ve piyasanın kötü olması nedeniyle mağdur olanlara ne yapacaksınız? Onlarda bir gün çıkıp “biz her şeyi yaptık ama siz devlet olarak piyasayı düzenleyemediğiniz için battık. Çiftçilere yağmur yağdıramadığınız için para veriyorsunuz, bize de müşteri bulamadınız… Şimdi bize yatırdığımız parayı verin veya bizi devlette istihdam edin” derlerse ne diyeceksiniz? Hatta ileri gidip açlık grevi yapıp, meclisi basarlarsa ne yapacaksınız?

Sadık okuyucularım bilir lafı fazla uzatmam…

Sonuç açık ve nettir.

Hükümete tavsiyem her ne yaparlarsa yapsınlar sonuçlarını iyi düşünmeliler…

Şeffaf olmalılar, her vatandaşına eşit ve adil davranmak zorunda olduklarını bilmeliler.

Aksi halde bu ülkede her geçen gün farklı mağduriyetler yaratmaya devam edeceklerdir. 

22/11/2014 14:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cem kar
MANŞETLER

HK Cem Kar

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.