83 yaşındaki kadın 64 yıldır saçlarını hiç kesmedi

Vietnamlı 83 yaşındaki Nguyen Thi Dinh, 64 yıl boyunca hiç kesmediği saçlarından 6 metre uzunluğunda bir örgü yaptı. Yaşlı kadın saçları için "Bir piton gibiler" dedi.

ads ads ads ads
23/07/2020
HK

ads
83 yaşındaki kadın 64 yıldır saçlarını hiç kesmedi

Nguyen Thi Dinh adındaki 83 yaşındaki kadın, saçlarını 64 yıl boyunca hiç kesmedi. 6 metrelik kalın bir örgü haline gelen saçları için yaşlı kadın 'Sıkı bir halata dönüştüler, pitona benziyorlar' tanımlamasını yapıyor.

Saçlarını ilk ve son kez 19 yaşındayken kesen Nguyen Thi Dinh'in saç kestirmeme kararının nedeni ise baş ağrısı. Saçlarını ilk kestirdiği zaman şiddetli bir baş ağrısı yaşadığını ve doktora gittiğini, ancak tedavinin işe yaramadığını anlatan kadın böylece bir daha saçlarını kestirmeme kararı aldı. 64 yıldır kestirmediği saçlarını aynı süredir şampuanla yıkamıyor. Nguyen Thi Dinh 1990'dan beri Budist Hue Phuoc tapınağında yaşıyor. Vejeteryan olan yaşlı kadın, günde sadece bir öğün yemek yiyor. Budist mantralarını okuyan ve çok tutumlu bir yaşam tarzı benimseyen kadın, tüm bunların, 83 yaşında bile fiziksel ve zihinsel sağlığını korumasına yardımcı olduğu bildirildi.

Daha önce 95 yaşındaki Hint Doddapalliah, hiç kesmediği 7,3 metrelik saçlarıyla gündeme gelmişti.

23/07/2020 09:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: saç, yaşam, absürd
MANŞETLER

HK ABSÜRD

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.