Elon Musk oğlunun ismini değiştirmek zorunda kaldı

Elon Musk ve eşi Grimes, Instagram’dan yaptığı açıklamayla yeni doğan bebeklerinin ismini değiştirdiklerini ve artık çocuğun adının X Æ A-12 olmadığını açıkladı

ads ads ads ads
27/05/2020

ads
Elon Musk oğlunun ismini değiştirmek zorunda kaldı

Herkes yeni ismin ne olduğunu merakla beklerken Grimes açıklamasına yeni bir post ile devam etti. Çocuğun yeni isminin “X Æ A-Xii” olduğunu açıkladı. Xii 12’nin yazı ile yazılmış versiyonu.

Son günlerde gündem oldukça yoğun. Bu yoğun gündemin arasından sıyrılan çok farklı bir konu var. Bu da Elon Musk’ın yeni doğan çocuğuna verdiği isim. Muhakkak duymuşsunuzdur. Elon Musk yeni doğan çocuğunun ismini X Æ A-12 olarak belirlemişti. Musk ismin hikayesini şu sözlerle anlatmıştı. “Başta X harfi, daha sonra Æ harfi geliyor. Bu da ‘ash’ (kül) olarak telaffuz ediliyor. A-12 ise benim katkım, CIA’in keşif uçağı ‘Archangel-12’yi (Başmelek) ima ediyor. Gelmiş geçmiş en havalı uçak.” Ayrıca Musk’ın eşinin en sevdiği şarkının isminin de Archangel olması tatlı bir tesadüf. Bu cümlelerden de anlaşılacağı üzere X Æ A-Xii olarak güncellenen çocuğun ismi Ash A-12 olarak telaffuz ediliyor.

Çocuğun ismi neden değişti?

Çiftin çocukları ABD’nin Kaliforniya eyaletinde doğdu. Eyaletin kanunlarına göre isimlendirme yapılırken rakamlara yer verilmesine izin verilmiyor. Bununla birlikte “Æ” ibaresi de Kaliforniya kanunları için geçerli bir harf değil. Bu nedenle çift, ilerleyen günlerde yeni bir değişikliğe daha gitmek zorunda kalabilir. Bakalım Elon Musk çocuğun marjinal isminde bir değişikliğe gidecek mi?

27/05/2020 10:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elon musk,
MANŞETLER

HK ABSÜRD

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.