İdeal kilo hesabı nasıl yapılır? İdeal kilo hesaplama formülü

ads ads ads ads
04/12/2017

ads
İdeal kilo hesabı nasıl yapılır? İdeal kilo hesaplama formülü

İdeal kilonun kusursuz bir şekilde ölçülmesi için uzman diyetisyene gitmek gerekir. Kilonun tartıldığı baskülün kaliteli olması ve boy ölçüsünün doğru alınmış olması önem arz eder. Kişilerin ideal kilosunun ne kadar olması gerektiğini gösteren ideal kilo hesaplama formülü bulunmaktadır. Yıllar geçtikçe insanlar zayıf olmanın güzel olmak ile eşdeğer olduğunu düşünmeye başlamışlardır. Özellikle kadınlar zayıflamak için çeşitli yöntemler denemektedirler. Fakat zayıf olmakla sağlıklı bir kiloya sahip olmak arasında fark vardır. Kişinin olması gerektiği kilo ideal kilodur. Her bireyin ideal kilosu yaşına ve boyuna göre değişir. Bütün insanlar için sabit bir kilo değeri belirlemek mümkün değildir. İdeal kiloda olan bir kişi sağlıklıdır. Dolayısı ile bahsedilen kilo değerini bilmek ve o kiloda kalabilmek sağlık açısından ziyadesiyle önem teşkil eder.

İdeal kilonun altında olmanın zararları

Zayıf olmayı çok iyi bir durum olarak düşünen insan sayısı her geçen gün artış gösterir. Zayıf insanların çoğunun bağışıklık sistemi güçsüzdür. Vücut direnci zayıf olduğu için kişi hastalıklara açık bir hale gelir. Hızlı bir şekilde hastalanmamak ve vücut direncinin kuvvetli olması için ideal kiloda olmak önemlidir. Kişi olması gereken kilo oranından aşağıda ise zayıftır. Aynı şekilde olması gereken kilo değerinden fazla kilolara sahip olan kişi de şişmandır. Bu sebeplerden dolayı kişi olması gereken kiloyu bilmesi gerekir.

İdeal kilo nasıl hesaplanır?

İdeal kilonun hesaplanması vücudun ağırlığı ve boyun uzunluğu ile ortaya çıkmaktadır. Beden ağırlığı boy uzunluğunun karesine bölündüğü zaman kişinin ideal kilosu bulunur. Bu kiloya ulaşmanın çeşitli yöntemleri mevcuttur. Kişi metabolizmasının hız seviyesinin altında beslendiği zaman ulaşabilir. Kısacası kişinin gün içindeki enerji alımıyla yaktığı enerji aynı olduğu zaman kilo verilemez. Kilonun verilebilmesi için kişinin gün içinde aldığı besinin üzerinde enerji yakması gerekir. Alınan kalori miktarı enerji yakımından az olmalıdır. Fazla kilolar için yakılan enerjiden fazla besin alınmaması önemlidir. Bunun yanı sıra normal seviyedeki kiloyu korumak da önemlidir.

İdeal kilo hesaplama sonuçları

İdeal kilonun kusursuz bir şekilde ölçülmesi için uzman diyetisyene gitmek gerekir. Kilonun tartıldığı baskülün kaliteli olması ve boy ölçüsünün doğru alınmış olması önem arz eder. Bu sebeplerden kaynaklı olarak diyetisyene gitmek kişinin kendine uygun olan kilosunu öğrenmesi tavsiye edilmektedir. Çıkan sonuçlara göre diyetisyen uygun bir diyet programı önermektedir. Kişi programa düzenli bir şekilde uyması ve gün içinde hareket etmesi halinde kilo verebilir. Bunların yanında günde iki ila üç litre suç içmek de kilo vermeyi hızlandıran süreçler arasında yer alır. Ödemi atmak için su içmek muazzam bir çözüm olabilir. Özellikle paketlenmiş gıdaların tüketilmemesi, şeker alımının azaltılması ve fast food yiyeceklerin alınmaması önemlidir. Bu tarz besinler kilo almayı hızlandıran faktörler arasında yer alır. Kilo verme veya alma sürecinde doğru hareket edebilmek için uzman bir hekime danışmak ve doktorun verdiği tavsiyeleri uygulamak en sağlıklı yollardan biri olarak karşımıza çıkar. Bunun yanı sıra ideal kilo hakkında geniş bilgiler bulunan kadinloji.com sitesini ziyaret ederek hem ideal kilo hesaplaması yapabilir hem de sonuçları değerlendirebilirsiniz.

04/12/2017 15:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İdeal kilo hesabı nasıl yapılır
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.