Moda devleri artık kürk kullanımını durdurdu

ads ads ads ads
05/01/2018

ads
Moda devleri artık kürk kullanımını durdurdu

Vahşi hayvan, evcil hayvan katliamları, kedilere, köpeklere,tavşanlara ve daha pek çok minik yaratığa zulüm devam ederken, dünyaca ünlü moda markalarından ard arda gelen "Kürk kullanımını bırakıyoruz" haberleri pek çok mecrada sevinç yaratıyor...

Dünyada, vahşi hayvan katlimları hala devam ediyor. Pek çok marka hayvanların derilerinden kıyafet ya da aksesuar üretiyor. Hayvan hakları savunucuları ise her yerde tepkilerini dile getiriyor ve bunu engellemeye yönelik mücadelelerini sürdürüyor. Tabii onların bu tutumu bilinçli tüketicilerin kürk kullanımından uzaklaşmalarını sağladı ve dünyaca ünlü moda evlerini de harekete geçirdi.

gucci

Üst düzey moda markaları gelen tepkilere seyirci kalamadı ve hayvan zulmüne ‘Dur’ demek için koleksiyonlarında kürk kullanımını durduklarını açıkladı. Yaklaşık 2 yıl önce Armani’nin koleksiyonlarında kürk kullanmayacağını açıklamasından sonra Michael Kors, Ralp Lauren, Hugo Boss gibi markalar gerçek kürk kullanımını bıraktı… Bu durumda hayvan haklarını savunucularının da etkisi büyük. Artık tilki derisinden etoller, timsah derisinden ayakkabı ya da çantalar, kunduz derilerinden şapkalar, pek çok markanın koleksiyonlarında yer almayacak.

gucci1

Kürk kullanımını bırakan markalar arasına en son Gucci eklendi. Yaklaşık iki ay önce Gucci CEO’su Marco Bizzarri bir açıklamada yaptı ve bahar 2018 koleksiyonundan başlayarak, hiçbir evresinde gerçek hayvan kürkü olmayacağını söyledi. The Humane Society of US ve LAV ile çalışmaya başlayan Gucci, Fur Free Allianceorganizasyonuna katılacağını belirtti. Bu organizasyon ile birlikte Gucci herhangi bir hayvan kürkü kullanmayacak.

stella-maccartney

Stella McCartney de koleksiyonlarında hayvan derileri, tüyleri kullanmayan bir marka. Geçtiğimiz yıl koleksiyonlarında hayvansal hiçbir ürün kullanmayan marka ayrıca “No Fur” ve “No Leather” yazılı tişörtler, elbiseler tasarladı.

kim


Gucci ile işbirliğine giren hayvan koruma örgütü Humane Society International’ın başkanı Kitty Block da bu konu hakkında bir açıklama yaptı ve Gucci’nin kürk kullanmayı bırakmasının moda dünyasında büyük bir oyun değiştirici olduğunu, markanın merhametli kararının ise kuşkusuz başkalarını da etkileyeceğini belirtti.

gisele

Kürksever pek çok Hollywood ünlüsü olduğu gibi bu duruma karşı çıkan isimler de var. Örneğin Gisele Bündchen… “Hayvanlara kıymayın” demek için Vogue Paris dergisine canlı hayvanlarla poz veren Bündchen, ayrıca hayvan hakları aktivisti…

lady-gaga

Bakalım Stella McCartney, Giorgio Armani, Hugo Boss, Net-a-Porter ve Gucci’nin anti-kürk açıklamalarına yakında başka markalara da örnek olacak mı hep birlikte göreceğiz…

rihanna

05/01/2018 09:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: moda, kürk, haber
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.