Sütyen ve pijamalar ne sıklıkla yıkanmalı

ads ads ads ads
02/03/2021

ads
Sütyen ve pijamalar ne sıklıkla yıkanmalı

Uzmanlara, sütyen ve pijamalarınızı ne sıklıkta yıkamanız gerektiğini ve bunu yapmanın en iyi yolu hakkında tavsiyelerini sorduk.

Dürüst olun, çamaşırlarınızı ne sıklıkta yıkıyorsunuz? Bir hafta boyunca aynı pijamalarda uyuduysanız, çamaşır yıkama programınızı yeniden düşünmek isteyebilirsiniz.

Bakteriler, vücut sıvıları, genel kir ve pislikler çamaşırlarınızda birikip zararlı hale gelebilirler. Uzmanlara, sütyen ve pijamalarınızı ne sıklıkta yıkamanız gerektiğini ve bunu yapmanın en iyi yolu hakkında tavsiyelerini sorduk.

Sütyenler ne sıklıkla yıkanmalı

Yaşam tarzınıza bağlı olsa da, genel olarak sütyeninizi iki veya üç kez giydikten sonra yıkamanız gerekir. Bir kadının kişisel hijyenine ve yaşam tarzına bağlı olarak, standart bir sütyen yıkanmadan birkaç kez giyilebilir. Daha fazla terleyen kadınlar sütyenlerini daha sık yıkamak isteyebilir, ancak günlük kullanım için, her kullanım sonrası yıkama gerekli değildir. Aşırı yıkama sütyeninizdeki elastiklere zarar verebileceği için olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

Sütyenler, mümkünse elde yıkanmalıdır, makinede yıkama da zararlı olabilir. Sütyenin şeklini korumasına yardımcı olan ılık veya soğuk suda yıkanmalıdır. Çamaşır makinesinde yıkamayı tercih ediyorsanız, daima hassas ayarları kullanın ve diğer parçalara zarar vermemek için klipsleri takın. Sütyeninizin, elastik bir şekle kavuşması için yıkama işleminden sonra bir gün bekletmeniz önerilir.

Pijamalar ne sıklıkla yıkanmalı

Pijamalar üç ya da dört kez giyildikten sonra yıkanmalıdır. Gece boyunca terlerseniz, pijamalarınız daha çabuk kirlenir ve sıcak su torbaları kullandığınızda daha da terlersiniz. En azından, bir hafta boyunca giyildikten sonra gerçekten yıkamalısınız. Araştırmalar kirli pijamaların sivilceden sistite kadar her türlü sağlık sorununa neden olabileceğini gösteriyor.

Peki ya el çantaları ve cüzdanlar

El çantalarımızı yanımızda her yere götürüyoruz ve onları bir bara ve hatta tuvaletin zeminine hiç çekinmeden koyuyoruz ve kolayca kendimize aktardığımız sayısız mikropları toplamasına izin veriyoruz. El çantanızda madeni paralar, notlar ve hatta kredi kartları zararlı olabilecek bakterileri taşıyabilir. Bazı torbalar ve cüzdanlar makinede yıkanabilir (etiketi kontrol edin), mikropları uzak tutmak için çantanızı ve cüzdanınızı haftada bir kez bakteri önleyici mendillerle (deri lekelerini önlemek için alkolsüz olanları kullanın) temizleyin.

Kadinvekadin.net 

02/03/2021 16:11
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sütyen, pijama, haber
MANŞETLER

HK KADIN