Yillar İçinde Kadin Bedeninde Neler Değişti?

ads ads ads ads
23/02/2021

ads
Yillar İçinde Kadin Bedeninde Neler Değişti?

Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu kadınların 1950’li yıllardan bu yana ciddi bir dönüşüm geçirdiğini ifade ediyor. Değişen yaşam koşulları kadınların bedensel özellikleri zamanla değişime uğrattı.

Her kültür kendi güzellik kavramını yaratıyor. Eski Hitit ana tanrıça Morbid özelinde, obez ve iri göğüslü kadınlara güzel dedi. Antik Yunan ise kadınları ayva göbekli ve etine dolgun olduğunda güzel ilan etti.

Estetik Cerrah Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, kadınlarda hızlı bir değişim olduğunu ifade ediyor.  “Zaman hızla geçerken değişim ve dönüşüm de kaçınılmaz oldu. Kadınlar 1950’li yıllardan beri sosyal kimlikleri yanında fiziksel olarak da ciddi değişimler yaşadı. Bilim araştırmalarla kadının değişim sürecini gözler önüne seriyor” diyor.

Boylar uzadı
Op. Dr. Bayraktaroğlu, kadınların boylarının uzadığını söyleyerek: “Kadınlar 1950’li yıllardan bu yana boy attı. Yaklaşık 158 cm olan kadın, şimdilerde 164 cm. oldu. Her nesil bir öncekinden daha uzun olmaya başladı. Ve boy uzaması devam ediyor” diyor.

Kötü haber kilo alındı, bel kalınlaştı
Op. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu, araştırmaların kadınların geçmişe göre daha kilolu olduğunu gösterdiğini söylüyor, “Yüzyıl öncesine göre 3 kiloluk bir fazlalık var. Ayrıca, göğüs ölçüleri büyüyen kadınların belleri kalınlaştı. Bel çevresi ortalaması 68 cm’den 86 cm’e çıktı. Bunu korse kullanımının bırakılmasına bağlayabiliriz. Beslenme alışkanlıkları ve modern hayatın kadını daha az harekete mahkûm etmesi de etkenler arasında yer alıyor” diyerek durumu izah ediyor.

Ayaklar büyüdü
Güzelliğin bir diğer ölçütü olan küçük ayak ise giderek tarihe karışıyor. Op. Dr. Bayraktaroğlu, “Kadınların ayakları da belirgin biçimde büyüdü. Eskiden bir kadın ortalama 36 numara ayakkabı giyerken artık 38,5 numara ayakkabı giyiyor. Ayakkabıların daha rahat biçimli olması beraberinde ayak kalıbının genişlemesini getiriyor” diyor.

İyi haber, ömür uzadı!
Bunun yanında, insan ömrü uzuyor. Zaten erkeğe göre daha uzun bir hayat ortalaması olan kadınların yaşam süreleri de arttı. Sağlıklı bir yaşam, gelişen tıp teknolojisi kadınların ömrünü yaklaşık 5 sene kadar uzattı.

 

23/02/2021 08:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Serdar Bora Bayraktaroğlu, kadın, haber
MANŞETLER

HK KADIN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.