Büyük Gurur: Haber Kıbrıs 15 Yaşında
18/06/2025











Yağmur Düşer
Bu yıl Haber Kıbrıs 15 yaşında. Benim bu ailenin bir parçası oluşum ise 13 yılı aşkın bir zamana dayanıyor. Bu süreçte sadece işe dair değil, hayatın ta kendisine dair çok şey öğrendim. Yaklaşık 10 yıldır Haber Kıbrıs’ta haber müdürlüğü görevini yürütüyorum. Haber yazmaktan özel haberlere, program sunuculuğuna kadar pek çok alanda aktif şekilde çalıştım.
Gazetecilik gerçekten zorlu bir meslek. Büyük özveri, sabır ve emek istiyor. Herkes kendi işinin zor olduğunu söyler, elbette haklıdır. Ama iki çocuk annesi olarak zaman kavramı, gece gündüz, hafta sonu ya da resmi tatil demeden çalışmak; bu işi bir meslekten öte, bir yaşam biçimi haline getiriyor. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim: Bu mesleğe bir kez adım attınız mı, kolay kolay kopamazsınız. Çünkü gazetecilik sadece bir meslek değil, bir tutkudur. Ben de işime tutkuyla bağlıyım.
Haber Kıbrıs, 15 yıldır bağımsız, objektif, şeffaf ve etik değerlerden sapmadan habercilik yapmanın onurunu taşıyor. Biz, bu yayıncılık anlayışını dijital çağın gereklerine uygun şekilde geliştirerek her kesimden okuyucuya ulaşmayı, onların güvenini kazanmayı başardık. Okuyucularımızın bize duyduğu güven, her haberin arkasındaki emeği daha anlamlı kılıyor. Geçtiğimiz 15 yıl boyunca okuyucularımızla güçlü bir bağ kurduk.
Gazetecilik sürekli gelişim isteyen bir meslek. Bugünün haberciliği, mesleğe ilk başladığım dönemdekiyle kıyaslandığında bambaşka bir noktada. Kısa sürede hızlı bilgi vermenin sorumluluğu zaman zaman hatalara yol açabiliyor. Ancak bizler her zaman daha iyisi için çalışıyor, eksiklerimizi görmekten ve kendimizi geliştirmekten çekinmiyoruz. Çünkü bu işi yalnızca yapmak için değil, layıkıyla yapmak için buradayız.
Bu süreçte emeği geçen tüm gelmiş geçmiş ekip arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Özellikle de Haber Kıbrıs’ı kurarak bize bu fırsatı sunan Mete Tümerkan’a ve üzerimde emeği olan, bu alanda gelişmemi sağlayan herkese ayrı bir minnet borçluyum. Toplumun sesi olmak büyük bir gurur. Gelecekte de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ederek, sizlerle birlikte daha nice yılları kutlamayı diliyoruz.
Bizi bu yolculukta yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz.
- Daha ne kadar oyulacak!
- Şehrin içinde ama sanki dışında gibi…
- Havalar ısındı, tehlike kapıda
- Dijital bağımlılık sessizce yayılıyor
- Aynı havayı solumaktan utanç duyuyorum
- Bir mahalle vardı çocuk sesleriyle dolup taşan
- Sözleşmeli değil, tedirgin hekimlik
- Memleketin çivisi çıktı, deport yasası değişmeli
- Çevre kirliği alarm veriyor! Ağır cezalar gelmeli
- 8 Mart ve Acı Bir Gerçek
- TÜM YAZILARI için tıklayınız





