Ahmet Kaya’nın hayatı film oldu

Sanatçı Ahmet Kaya'nın yaşam hikayesi sinemaya uyarlandı ve 13 Kasımda vizyona girdi.

ads ads ads ads
13/11/2020

ads
Ahmet Kaya’nın hayatı film oldu

Sanatçı Ahmet Kaya'nın yaşam hikayesi sinemaya uyarlandı ve 13 Kasımda vizyona girdi. Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan "İki Gözüm Ahmet" filmi 7 Şubat 2020'de vizyona girecekti ancak gerek ailesinin  "Bu film iznimiz olmadan çekildi" diye dava açması gerekse koronavirüs önlemleri nedeniyle film vizyona girememişti.

Ahmet İki Gözüm 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor.

Malatya'da kümesteki tavuklara konser vererek müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, İstanbul'a göç etmesinin ardından yaptığı müzikle büyük kitlelere hitap etmeye başlar. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturan filmde, 'Kimler Ahmet Kaya'yı hedef aldı?', 'Neden Ahmet Kaya?', 'Ahmet Kaya Paris'te neler yaşadı?', 'Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?' gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor.

Filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop yaptı. Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız ve Yelda Reynaud'un başrollerinde oynadığı filmin senaryosu Gönül Aktürk, İlker Barış ve Gani Rüzgar Şavata tarafından kaleme alındı.

 

13/11/2020 10:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ahmet, İki, Gözüm
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.