Tenet dünyada 300 milyon dolar hasılat barajını aştı

Tenet filmi, Amerika dışında, beklenenden iyi hasılat elde etti. Christopher Nolan’ın yönetmenliğini üstlendiği yapım, hafta sonu dünya çapında 300 milyon dolarlık gişeyi aştı.

ads ads ads ads
05/10/2020
NTV

ads
Tenet dünyada 300 milyon dolar hasılat barajını aştı

Christopher Nolan’ın Tenet’inin, Amerika gişe hasılatı çöküşün eşiğinde gibi görünse de, bu hafta sonu dünya çapında 300 milyon doları aştı. Disney yapımı Bette Middler komedisi Hocus Pocus, ilk olarak 1993 yılında piyasaya sürüldüğünde başarısız olmuş ama kablolu yayın ve TV gösterimleriyle kült bir hit haline gelmişti.

Beyazperde'nin haberine göre film, yeniden gösterime girdi ve  Kuzey Amerika'daki gişe rakamları Tenet’in hasılatlarıyla neredeyse aynı sonucu verdi.

Cadılar Bayramı için tam zamanında yayınlanan Hocus Pocus, 2.570 sinema salonundan 1.9 milyon dolar kazandı. Tenet, 2.722 mekandan 2,7 milyon dolar kazandı ve toplam yurtiçi gişesini 45,1 milyon dolara kadar yükseltti. Haftanın iddialı filmlerinden The New Mutants ise 2.154 lokasyondan 1 milyon dolar kazanarak yerel toplamını 20.9 milyon dolara çıkardı.

DÜNYA ÇAPINDA 307 MİLYON DOLAR HASILAT

Tenet, bu hafta sonu 59 pazardan dünya çapında 14,2 milyon dolar hasılat yaparak denizaşırı ülkelerde çok daha iyi bir performans gösterdi. Bu, uluslararası toplamı 262 milyon dolara ve dünya çapındaki gişeyi 307 milyon dolara çıkardı. Normalde bu rakam, ayrıntılı bir pazarlama kampanyasıyla birlikte 200 milyon dolar bütçeli bir film için felaketi işaret ederdi ama pandemik zamanda bu belki de harika bir rakam.

Şirketin bazı üyeleri, filmi online olarak platformlar üzerinden ve kiralama yöntemiyle yayınlamanın ekonomik olarak daha fazla getiri yaratacağını düşünüyordu. Salgın şartları salon gösterimlerini daha da zor duruma sokmuş durumda.

JAMES BOND'A ERTELEME

Cuma günü, MGM, Eon Productions ve Universal, No Time to Die'ın vizyon tarihi 2021 yılına kadar ertelediğini duyurdu. Ardından Cineworld, İngiltere sinemalarını kapatmanın yanı sıra 2018'de satın aldığı Regal Cinemas'ı kapatmayı düşündüğünü duyurdu. Bu yaşanırsa, on binlerce insanın işini kaybetmesi ihtimali de ortaya çıkabilir. Sinema sektöründeki bağımsız salonların ise yaşama şansı her geçen gün azalıyor. 

05/10/2020 11:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.